Protestantse Kerk in Nederland
Dorpskerk Colijnsplaat
 
 
Stichting Luma helpt

Stichting Luma helpt

Stichting Lumahelpt gaat weer bouwen

maandag 04 juli 2011

Op zaterdag 9 juli vertrekken 14 vrijwilligers uit Nederland naar Zuid Afrika om daar 2 weken te gaan werken aan de inrichting en verfraaiing van een schooltje in de Township Maokeng in Kroonstad, Zuid - Afrika. Zij doen dit namens de Stichting Lumahelpt.
Deze stichting heeft het mogelijk gemaakt dat nu alweer een tweede schooltje is gebouwd in deze Township. In 2008 is het eerste gebouwtje neergezet en nu in 2011 is door de plaatselijke aannemer een tweede, geheel nieuw schoolgebouw neergezet voor zo’n 80 kinderen van 0-6 jaar. Het oude gebouw waar deze kinderen zaten was erbarmelijk. Er was geen stromend water, geen toiletten, geen meubilair, een betonnen vloer enz. Nu staat er een mooi
gebouw met toiletten, een verschoonruimte voor de kleintjes, mooie stenen op de vloer, matrasjes voor de kleintjes en een keuken waar dagelijks ontbijt en een warme maaltijd worden klaargemaakt. De ploeg van 14 vrijwilligers zal de buitenspeelplaats gaan inrichten met klim – en klautertoestellen, een groentetuin aanleggen, gordijntjes en matrasovertrekjes naaien en speelgoed en kleding brengen.
Het echtpaar Aat en Marrie Bijl uit Rozenburg zullen deel uitmaken van deze groep van 14. Ook Suzanna de Vries, geboren en getogen in Rozenburg, maar momenteel studerend in Utrecht, zal meereizen en werken met deze groep.
Voor deze mensen heeft de zomervakantie toch een geheel ander karakter dan alleen maar lekker uitrusten en op
vakantie gaan.
Als u de verrichtingen van deze groep wilt volgen kan dat via de website van de Stichting: www.lumahelpt.nl. Ook kunt u
hier het werk van de stichting financieel ondersteunen.


Rozenburgse Courant

FOTO'S IN HET FOTOALBUM!!
 

 

terug
 
 
 
 
Kerkauto

Mocht u niet in staat zijn op eigen gelegenheid naar de kerk te komen, dan kunt u gebruik maken van de autodienst.
U moet dit wel voor uiterlijk 9.00 uur zondagsmorgens laten weten.
Als u in Cleijenborch woont, kunt u dit dooergeven aan Tanny Siereveld-Coppoolse tel.: 0113-695288
Mensen die in het dorp wonen aan Adri Karman, tel: 0113-695862 
 
Kerkdienst luisteren
 
Angst en liefde

Angst en liefde

De liefde laat geen ruimte voor angst; volmaakte liefde sluit angst uit, want angst veronderstelt straf. In iemand die angst kent, is de liefde geen werkelijkheid geworden. Wij hebben lief omdat God ons het eerst heeft liefgehad. (1 Johannes 4:18-19)

Er waart een spook door de wereld, het spook van het coronavirus. Dit virus is blijkbaar erg sterk. Het springt over van dier op mens, en van mens naar mens. Eén meter afstand is niet genoeg om het tegen te houden. Het is sterk genoeg om zich in enkele maanden over de hele wereld te verspreiden.
Er wordt gewerkt aan een vaccin hiertegen. Dat valt nog niet mee. Dat vaccin moet het virus effectief kunnen bestrijden, en dus nog sterker zijn. Gelukkig is er gegronde hoop dat dit over een tijdje wel gaat lukken. Tot die tijd zal ons eigen lichaam het moeten doen. Niet iedereen kan dat, helaas; maar gelukkig hebben veel mensen weerstand genoeg om dit virus te overwinnen. En dan beschikken we over antistoffen, en daarmee over een immuniteit die het virus de baas is, zodat het geen kans meer krijgt om vat op ons te krijgen.

In 1 Johannes 4 wordt gesproken over angst. Dat is een sterke psychische kracht, die (net als het coronavirus) benauwend werkt. Eigenlijk zou je de angst ook een soort 'virus' kunnen noemen. Het werkt aanstekelijk: de een kan de ander ermee 'besmetten'. Het kan zich verspreiden over een massa mensen, zelfs wereldwijd...
Is er ook een 'vaccin' tegen dit 'virus'? In 1 Johannes 4 wordt dat ook wel genoemd. Het is de liefde. Dat is niet een gevoel van sympathie, dat je iemand wel mag, maar de wil om moeite te doen voor God en je medemens. Die liefde is sterker dan de angst, in staat om de angst eruit te gooien, uit onze ziel. Angst en liefde staan hier tegenover elkaar en verdragen elkaar niet. Waar een van deze twee is, is geen ruimte voor de ander. Als je bang bent, ben je gericht op je eigen belangen, als je liefhebt ben je gericht op de belangen van een ander. Dan hoef je je niet meer zo druk te maken over jezelf. Angst is sterk, maar liefde is nog sterker.

Hoe kom je aan dit 'vaccin'? Daarvoor moet je bij Jezus Christus zijn. In Hem zien we dat God liefde is, gevende en reddende liefde. Met de hulp van Gods Geest kun je daarvan doordrongen raken. Dan groeit de liefde in je hart, en hoe groter de liefde bij jou van binnen wordt, hoe kleiner de angst. Het gooit die angst eruit, als het ware. Dat kan plotseling gebeuren of heel geleidelijk. Maar het is er sterk genoeg voor!

Ds. A. Spaans
 

 
Pasen 2020
Vanmorgen een Paasviering in de Dorpskerk, met z'n negenen. Toch met een prachtige bloemschikking erbij van Hannie (de vijf stenen verwijzen naar de weggerolde steen bij het graf), met zang van Adri, Jan, Joke en Judy, en met orgelspel van Aart. Annie zong natuurlijk ook mee, en Jaap was koster. En ik mocht het Paasevangelie weer verkondigen. Vrolijk Pasen gewenst aan ieder die dit leest: een opgewekt en bemoedigend feest!

 
Kindernevendienst

 
Met een knipoog

 
bloemendienst

12 april: Coby van Euwijk
19 april: Coby van Euwijk
26 april: Joke de Haze
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.